Ressurser | MXST
KOLLISJON utlyser for første gang PITCHEKONKURRANSE – vinn kr 50.000 til musikkvideo
Bransjesamarbeidet KOLLISJON inviterer artister og filmskapere på Østlandet til pitche-konkurranse for musikkvideo. Konkurransen foregår 30. november i Drammen, med kr 50.000 i innspillingsstøtte fra Viken filmsenter og Øst-norsk filmsenter i premiepotten!

Påmeldingsportalen er åpen og befinner seg her: https://kollisjon.events/paamelding/
Påmeldingsfrist er 26. oktober. Alle søknader blir vurdert, og 12 søkere tilbys muligheten til å pitche sitt prosjekt for en jury under KOLLISJONs treffpunkt i Drammen 30. november. 

Her blir det også debatter og innlegg om andre finansieringsmuligheter for musikkvideo.

tor, 04/10/2018 - 09:32 - Postet av: trond


Hvem kan søke?
  • Både musikere og filmskapere kan sende inn bidrag til pitchekonkurransen. 
  • Artist og/eller filmskaper må ha tilknytning (bosatt/virke) til et av de syv fylkene som Viken og Østnorsk filmsenter arbeider i: Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold, Østfold, Hedmark eller Oppland. 
  • For å motta støtte må søker ha tilgang på et foretak med næringskode for visuelle medier. Derfor vil bidrag som er samarbeidsprosjekter mellom musiker og filmskaper bli prioritert.
  • Prosjektet kan ha finansiering fra andre steder som plateselskap, fond eller private midler. Det er likevel ikke et kriterium å ha annen finansiering. 
  • Størrelsen på artisten og erfaringen til regissøren er ikke viktig. 
  • De innsendte bidragene vurderes ut fra kunstnerisk kvalitet på idé samt gjennomføringsevnen til søker/søkerne. 

Hva er KOLLISJON?
KOLLISJON er en serie med inspirasjonsdager og møtesteder for musikk- og filmbransjen.
Bak initiativet står Viken filmsenter, Østnorsk filmsenter, Østafjelske kompetansesenter for musikk og MØST - Musikknettverk Østlandet.

 
Musikkvideo – en næring i vekst
De siste fem årene har antall musikkvideoer som produseres i Norge økt betraktelig, ifølge prosjektleder for KOLLISJON, Ola Martin Fjeld.

- Det produseres rundt 500 musikkvideoer i året, i hovedsak med små budsjetter og av lidenskapelige sjeler. Derfor er det spennende at Viken og Østnorsk filmsenter nå åpner for en pitchekonkurranse der musikkvideoskapere kan få støtte til sitt prosjekt. Pengestøtten er en anerkjennelse av den kunstneriske verdien i musikkvideo, sier Fjeld. 

Han plasserer musikkvideo som uttrykk i skjæringspunktet mellom kunstneriske og kommersielle ambisjoner.

- Derfor er pitchekonkurransen et skritt i riktig retning, i arbeidet med å legge til rette for at flere artister og filmskapere kan lage musikkvideoer med sterke kunstneriske visjoner. Samtidig vil KOLLISJON-prosjektet bidra til å gjøre musikkvideo til en positiv kreativ næring, og skape nye kontakter på tvers av film- og musikkbransjen. Vi gleder oss til å lese alle påmeldingene til pitchekonkurransen og tilslutt få høre alle ideene og andre innslag rundt finansiering av musikkvideo 30.November i Drammen, sier Ola Martin Fjeld.